Vodič za kupovinu kotača

Na sličan način kao i ostali elementi kod rolanja, i kotači su u proteklim godinama doživjeli dobar dio napretka. Sljedeća rasprava će vas provesti kroz mnoge važne stavke koje biste trebali znati o kotačima.
Jedna od najznačajnijih stvari o kotačima za inline role je da su dostupni u raznim veličinama, oblicima i ocjenama tvrdoće (durometri). Zbog velikog izbora koji je dostupan, dobro je znati da je većina kotača dizajnirana za određenu vrstu uporabe; dakle, lakše je dešifrirati veličinu kotača koja vam je potrebna za rolanje.

Na što treba obratiti pozornost :
Dosta je bitno da znate vrstu kotača koju trebate, jer ako niste sigurni može vam se desiti da kupite krive kotače koji vam neće zadovoljiti vaše potrebe rolanja.
Da ne bi pogriješili u kupovini pravih kotača , obratite pozornost na sljedeće:
-Veličina
-Durometarska ocjena (tvrdoća)
-Vrsta podloge na kojoj rolate
-Oblik

Ako ne uzmete u obzir svaku od navedenih stavki, riskirate kupnju pogrešnih kotača. Ovo ne samo da će za osiromašiti vaše rolersko iskustvo, nego je i gubitak novca, jer ćete morati ubrzo zamijeniti za nove kotače.
Osim gore navedenih stavki, kotači za rolanje također sadrže i druge elemente, uključujući ležaj, ležaj odstojnika i glavu. Da biste lakše pronašli mjesto gdje svaka od tih stavki postoji, možete pregledati sljedeću sliku.

Veličine kotača:
Veličina inline kotača mjeri se promjerom i navodi se u milimetrima (mm). Promjeri kotača će varirati u veličini od vrlo male (57 mm ili niže) do vrlo velike (do 100 mm ili čak 125mm). Razlike postoje zbog različitih vrsta rola koje su dostupne. Vrlo veliki kotači najčešće se nalaze na trkaćim rolama jer veći kotači omogućuju veće brzine. Manji kotači, s druge strane, nude brže ubrzanje i usporavanje.
Da biste dobili općenitu ideju o promjerima kotača koje ćete naći u različitim tipovima rolanja, ovdje je kratka analiza:
REKREATIVNE ROLE
Ovisno o razini role , rekreativne role dolaze u promjera kotača od 70mm do 90mm, i bilo gdje između. Manje veličine kotači često se nalaze starijim tipovima rola ili su dizajnirane za početnike. Dok su 90mm kotači prilično veliki; stoga ih trebaju koristiti skejteri koji se osjećaju ugodno na većim brzinama.
FITNESS KOTAČI
za fitness koriste velike kotače kako bi vam pomogle s poboljšanom učinkovitosti. Veći kotači bolje se kotrljaju, a roleri u fitnessu primijete razliku na dugim rolama.
RACE KOTAČI
Za utrke se koriste vrlo veliki kotači kako bi omogućili najlakšu vožnju s najvećom učinkovitošću pri većim brzinama. Inline Skate roleri često završavaju maratone za manje od sat vremena i stoga je ključna visoka učinkovitost pri brzini. Kotači za ovaj tip skate su obično veći nego što ćete naći na bilo koji drugim tipovima.. Uobičajeno, promjer kotača je veći od 90 mm za potrebe većih brzina. Osim toga, roleri za brzinu vjerojatno neće koristiti kočnicu, već će umjesto toga imati širu bazu kotača i potencijalno koristiti 5 kotača umjesto tipičnih 4 kotača. Imajte to na umu kada tražite kotače za brzu vožnju.
HOCKEY KOTAČI
Roleri za hokej obično koriste kotače između 72 mm i 80 mm. Važno je provjeriti svoje role prije kupnje zamjenskih inline hokejskih kotača jer različiti proizvođači koriste različite konfiguracije kotača i stoga zahtijevaju različite veličine kotača.

SKALA DUROMETRA
Uz veličinu kotača, Durometar kotača je još jedan važan aspekt u odabiru kotača. Durometar na kotačima jednostavno je ocjena tvrdoće kotača. Ocjene durometar označene su brojem koje slijedi velikim slovom A. Ljestvica tvrdoće je od 0 do 100, pri čemu je 0 najniža ocjena, a 100 najteža. Iako je ljestvica za ocjenjivanje od 0 do 100, nije vjerojatno da ćete pronaći kotač s ocjenom mekšom od 68A. Kotačić koji je mekši od toga vjerojatno će se prebrzo smanjiti, bez obzira na njegovu uporabu.

Da biste utvrdili koji vam Durometar skalu trebate, morate odrediti za koju vrstu rolanja ćete koristiti svoje role. Mekše kotače treba koristiti na glatkim površinama kao što su unutarnje hokejske dvorane. Mekši kotač idealan je za ovu vrstu površine jer ima bolje prijanjanje nego tvrđi kotači. Također je jednako bržem ubrzanju. Ako želite rolati na otvorenom, ali želite kotač koji će apsorbirati šok, možete koristiti kotač s ocjenom Durometar na gornjem kraju mekog raspona, obično oko 78A. Međutim, imajte na umu da ako se mekši kotač prečesto koristi na gruboj površini, on će se vrlo brzo istrošiti, au nekim slučajevima i rastaviti.
Planirate li rekreativno ili fitness rolanje, najniža ocjena Durometra koju želite koristiti je 78A. Ova ocjena će vam pružiti izvrsnu kombinaciju prianjanja i brzine. Osim toga, ova ocjena Durometra pružit će vam fleksibilnost za odvođenje klizanja u zatvorenom prostoru, bez brige o klizanju i klizanju po podu. Ako je vaš plan rolanje isključivo na otvorenom, vjerojatno je najbolje da uzeti kotače s višom ocjenom Durometra , možda 82A ili 84A. To će povećati brzinu i neće se tako brzo smanjiti na neravnom terenu.
Oni koji rolaju na tvz.agresivkama će htjeti tražiti tvrđe kotače, obično ne manje od 88A. Razlog za to je zbog terena na kojem će se koristiti, zlouporabe koje će proći i brzine koje zahtijevaju agresivni roleri.
Ocjena Durometra koju igrač hokeja na koturaljkama treba ovisi o tome igra li se hokej u zatvorenom prostoru ili na otvorenom. Ako se radi o unutarnjem hokeju, Durometar će se kretati od 72A do 74A za maksimalno prianjanje i upravljivost. Ako je to hokej na otvorenom, možda hokej na ulici, ocjena Durometra mora biti viša kako bi se nadoknadila površina koju će se koristiti.
Oblik kotača možda se ne čini kao važan element u odabira kotača, ali nemojte se zavaravati. Ako sjedite i govorite sebi: “Zar nisu svi rolali na kotačima?” Vi ste u pravu, ali oblik profila tog kotača čini razliku. Da biste lakše shvatili razlike u obliku profila, pregledajte sliku :

Počevši od lijeve strane, primijetit ćete da će agresivni kotačići imaju ravan profil, vrlo sličan zaobljenom pravokutniku. Svrha ovog dizajna je osigurati da agresivni roler s većom površinom lakše izvodi slijetanje pri izvođenju skokova i trikova.
Rekreativni kotač će nalikovati standardnom eliptičnom profilu, s uskim središtem i stupnjevanim rubovima. Ovaj dizajn nudi rolerima stabilan temelj za rolanje, a istovremeno omogućuje lakše okretanje i ubrzanje.
Hokejski kotač ima oblik profila koji je zaokružen više od rekreativnog kotača. Ovaj zaobljeni profil pruža maksimalan kontakt roleru bez obzira na kut rolanja. Za hokej se izvodi mnogo okreta, od kojih su mnogi vrlo oštri. Okrugli profil olakšava postizanje tih okreta, kao i ubrzavanje i usporavanje.


Konačno, brzina kotača će imati istaknut izgled. Ovaj profil je napravljen tako da omogući što manji mogući otpor kotrljanja. Međutim, važno je naglasiti da će i oni imati manje stiska.


JOŠ NEKE STVARI O KOJIMA TREBA VODITI RAČUNA :
Osim gore navedenih stavki, sljedeće stavke također su važne za odabir prilikom kupovine kotača s valjcima:

ODSTOJNICI /spacers
Svaki inline skate kotačić će držati dva ležaja i sadržavati najlon, plastiku ili aluminijski distancer između njih. Svrha odstojnika je osigurati točno poravnanje ležaja radi boljeg okretanja slobodnog kotača i dodatne torzijske čvrstoće da izdrži teže udarce.


Aluminijski razmaknici su preferirani izbor među rolama, prvenstveno zbog toga što omogućuju bolji toplinski pomak od najlonskih ili plastičnih odstojnika. To omogućuje da kotač bolje radi.


JEZGRA KOTAČA/ wheel core
Jezgra kotača sadrži glavu i žbice kotača. Njegov dizajn je vrlo sličan dizajnu kotača na automobilu. Baš kao što će automobilski kotač imati obruč na gumi, rola će imati jezgru koja sadrži glavu i žbice. Unutar glave kotača nalaze se ležajevi i odstojnici. Svrha jezgre kotača je spriječiti dolazak kotača u kontakt s ležajem. Osim toga, djeluje kao unutarnji učvršćivač kako bi kotač zadržao svoj oblik kada je pod stresom. Da biste lakše zamislili položaj jezgre i čvorišta, pogledajte ilustraciju.

Jezgra inline skate kotača tipično je izrađena od najlona ili plastike. To će održati težinu kotača na minimumu i pomoći u održavanju ukupne težine role na minimumu. Kotač koji nema glavu deformira se oko ležaja, usporavajući kotač.
Jezgre kotača razlikuju se ovisno o vrsti role za koju je kotač dizajniran. Agresivna jezgra skate kotača vjerojatno će se sastojati od čvrste plastike, bez dizajna. Usporedno, trkaći kotač obično ima super-lagani plastični dizajn s mnogim žbicama. Ovaj dizajn, koji se također nalazi u drugim varijacijama na fitness i rekreativnim klizaljkama, koristi se za lakše kotače i maksimalni protok zraka. Kao rezultat toga, brzine su veće i više zraka prolazi kroz ležaj, dopuštajući mu da se ohladi. Imajte na umu da dizajn jezgre brzina, kondicije ili rekreacijskog kotača zahtijeva manje gume kako bi se nadoknadila veća jezgra. To znači da kotači neće trajati tako dugo i zahtijevaju povećanu pozornost na održavanje kotača.


KAPACITET OKVIRA/ frame capacity
Jedna vrlo važna stavka koju trebate imati na umu prilikom kupnje kotača je da su okviri za role različitih veličina i kapaciteta. To znači da oni mogu dopustiti malo veći kotač nego ono što se nabavlja u vrijeme kupnje, ali ne mnogo veće. Ako kupite preveliki kotač, on neće stati na šasiju ili će se kotači trljati zajedno. U svakom slučaju, to znači da ne možete rolati, stoga budite sigurni da ne kupujete preveliki kotač.

 

9149 komentara

Центр биржевых технологий
136

15 декабря 2016

Одесса

Доверительный
Если вы хотите,чтобы вас обокрали.Не заплатили вам зарплату.Заставили открыть на себя частного предпринимателя и платить со своего кармана налоги в налоговую.Вам прямая дорога в ЦБТ. Штрафы по любому поводу.При чем штрафы от 50 уе и выше.Это при зарплате 300уе.Хамство руководства.Постоянные переработки.Самое главное – люди эти не честные!ЕСЛИ ВЫ НЕ ВРАГ СЕБЕ И СВОЕМУ ЗДОРОВЬЮ,ОБХОДИТЕ ИХ МИМО!
0

Нам очень важна ваша поддержка
Стать патроном
Отправить крипту
Отправить деньги
Мерч Antijob
8 Комментариев
Создайте или войдите в аккаунт, чтобы комментрировать
Анна 20 марта 2021 12:37:15
Даже уголовные дела, которые ведутся против создателя ЦБТ Телетрейд, не могут заставить одуматься сотрудников
Показать полностью
Ответить
0
Руслан 19 марта 2021 18:05:47
Беспринципность ЦБТ просто поражает. Мало того, что Центр Биржевых Технологий свою обучающую программу ухудшает каждый год, в чем я и мои друзья уже убедились на собственном опыте, так он по-прежнему
Показать полностью
Ответить
0
Владимир 18 марта 2021 10:57:37
Я видел разные отзывы про Центр Биржевых Технологий, и разные ответы представителей этой компании на те отзывы, но то, что в последнее время сочиняет эта компания, на голову не налазет! Это ЦТБ являет
Показать полностью
Ответить
0
Василий 7 декабря 2017 05:58:44
Прикольно, что у нас есть такие компании, которые обучают торговать. Я ходил в центр биржевых технологий на обучение в прошлом месяце. Все курсы длились две недели. За это время нам рассказали о том,
Показать полностью
Ответить
0
Алекс 26 марта 2019 14:09:56
Левый коммент в стиле ЦБТ. Они любят себе везде писать хорошие комменты на ютюбе. Только вот просчитались немного с городом, ляпнули киевский коммент в Одессу. Или я живу в Одессе на другой планете, г
Показать полностью
Ответить
0
Станислав 20 ноября 2017 02:32:59
В прошлом году я устроился на работу в центре биржевых технологий в Одессе, офис у них на вице адмирала Жукова, 14, недалеко от греческой площади. Офис конечно красивый они себе сделали, видно, что но
Показать полностью
Ответить
0
hone 7 марта 2017 17:59:44
Доброго всем дня!я работал в так называемой компании центр биржевых технологий а по старому они назывались телетрейд и я вам скажу что это просто шарашкина кантора,которая за счет своих клиентов построила себе 5-ти этажный бизнес центр WS ))) вы только посмотрите какое громкое название WS и еще рядом 3-х этажную гостиницу.Такие шарлатаны как они должны сидеть в тюрьме. В этой компании работают как они любят себя называть профессионалы с большой буквы а на самом деле просто полнейшие дилетанты,там безусловно есть талантливые ребята которые работают и еще не разобрались в какой гадючник они попали но когда они поймут то сразу уходят от них .Они заманивают к себе большой зарплатой но по факту они находят кучу причин оштрафовать вас на 50 или 100 $ при ЗП 300 и при этом еще говорят скажи спасибо что не 150$ Я имел счастье общаться с многими начальниками но там есть такие уникумы что просто нет слов.Самый большой начальник в "" это Эльвира Александровна большая шишка которая практически все рабочее время проводила в салоне красоты на маникюре или выщупывала себе брови или Леонид начальник компьютерного отдела который думает что он самый умный и ходит по центру как напыщенный индюк и полирует свою лысину до блеска .Я надеюсь что наша милиция в скором будущем возьмется за вас и вы получите за все так сказать хорошее что вы сделали…
Скрыть
Ответить
0
ghost 29 апреля 2017 03:44:38
всем доброго дня! хочу вас предупредить что бы вы не шли работать в телетреид особенно на 4 этаж там работает упырь по имени лёня да да именно с маленькой буквы “л”,он думает что он самый умный а

Jamesmit svibanj 18, 2022

Its Ideally service if you are looking for [url=http://apogu.proxylist911.top/ ] ipv4 proxies free test [/url] find here http://evysi.proxylist911.top/ zlzuxgfpu

PrivateProxy383 svibanj 17, 2022

unethost無限空間虛擬主機 技術分享部落格

http://blog.unethost.com/

Tysonmoows svibanj 15, 2022

太達數位媒體

https://deltamarketing.com.tw/

HowardSon svibanj 15, 2022

太達數位媒體

https://deltamarketing.com.tw/

JamesSit svibanj 15, 2022

Действие печатей и штампов в короткие сроки
[url=http://alfa-pechati.ru]alfa-pechati.ru[/url] на для нашем сайте [url=http://alfa-pechati.ru][i] alfa-pechati.ru[/i][/url]

Печати альфа svibanj 14, 2022

Браво !!!! В шоколаде ! Это топ сервис где люди рекомендуют [url=http://ygocuwagav.proxylist911.top/ ]получить эксклюзивные приватные прокси для рассылок по форумам [/url] Ищите здесь http://imufatij.proxylist911.top/
myuwknp

Proxy571 svibanj 13, 2022

第一借錢網-借錢,小額借款,小額借錢,證件借款,證件借錢,身分證借款,身分證借錢

https://168cash.com.tw/

Haroldgag svibanj 12, 2022

Проститутки кончает. Она покажет вам письку. Ежели вы направлены получить массу число общения то вип проститутки пара Питер лишь для тебя. [url=https://publichome-1.org/catalog/krasnoselskiy]Проститутки Красносельского района[/url]

dakBoown svibanj 12, 2022

Покажут издревле и поди бесплатно. Она покажет вам попу. Ежели вы пожелали получить огромное сумма возбуждения то лучшие проститутки в Питере только ради вас. [url=https://publichome-1.org/catalog/ulitsa_dibenko]Проститутки метро Улица Дыбенко[/url]

dakBoown svibanj 12, 2022

Проститутки кончает. Она покажет вам соски. Если вы направлены получить массу величина удовольствия то проститутки Питер поиск по параметрам интимиси только для тебя. [url=https://publichome-1.org/city/petergof]Проститутки Петергоф[/url]

dakBoown svibanj 12, 2022

Соосёт в Публичном доме. Она покажет вам письку. Если вы захотели получить огромное день флирта то проститутки единственно чтобы совершеннолетних. [url=https://publichome-1.org/city/gorelovo]Проститутки Горелово[/url]

dakBoown svibanj 12, 2022

Покажут всетаки и вероятно бесплатно. Она покажет вам мастурбацию. Разве вы хотите получить массу доза красивых тел то хорошие проститутки только ради вас. [url=https://publichome-1.org/catalog/komendantskiy_prospekt]Проститутки метро Комендантский проспект[/url]

dakBoown svibanj 12, 2022

НКЦПФР попереджає інвесторів про ризики втрати грошей в “Центрі біржових технологій” та «ISRAEL INVESTMENTS LTD»
25.04.2019
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку попереджає інвесторів про ризики втрати грошей в “Центрі біржових технологій” та «ISRAEL INVESTMENTS LTD».

Ці “проекти” не отримували від Комісії жодних ліцензій, необхідних для здійснення інвестиційної діяльності чи надання послуг з цінними паперами та іншими фінансовими інструментами на території України. Також Комісія не надавала необхідних дозволів на розміщення реклами, яку обидва проекти активно замовляють.

Комісія вбачає в діяльності, види якої вказані на сайтах проектів «ISRAEL INVESTMENTS LTD» та «Центр Біржових Технологій», ознаки можливого зловживання на ринку фінансових послуг.

НКЦПФР, в межах компетенції, здійснила всі необхідні дії, зокрема, зверталась (безуспішно) із запитами до осіб, які розміщують рекламні матеріали, порушила (успішно) справи про правопорушення за безліцензійну діяльність на фондовому ринку.

Крім того, повідомила правоохоронні органи та Службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Центр Біржових Технологій

Під час здійснення регулярного нагляду за галузевою рекламною активністю аналітики Комісії виявили сторінку “компанії” «Центр Біржових Технологій», на якій громадянам пропонують послуги портфельного інвестування, а саме інвестування у портфель «Клервант», який сформований з акцій найбільших світових компаній і недооцінених активів.

Далі наводимо цитати з відповідної сторінки компанії «Центр Біржових Технологій», які можуть мати ознаки реклами та надання послуг на фондовому ринку, які здійснюються без відповідного дозволу Комісії:

«Повний пакет послуг, що надається Центром Біржових Технологій — надійний фундамент, на якому будується і буде розвиватися ваш бізнес: навчання, програмне забезпечення, торгова система, аналітична і технічна підтримка на всіх етапах, від відкриття рахунку до рішення призупинити або закрити торгівлю»;
«Клеревант» сформований фахівцями компанії ЦБТ — визнаними лідерами по портфельному інвестуванню в Україні. Важливо знати: на момент роботи портфеля ваші гроші знаходяться на рахунку європейського банку. Вони застраховані фондом гарантованого страхування і інвесторським компенсаційним фондом Європи»;
«Унікальність «Клеревант» полягає в надійності і інноваціях. Даний інвестиційний портфель поєднав в собі високу прибутковість акцій найбільших світових компаній і недооцінені активи. Можливість заробити від $ 5 000 до $ 50 000 за декілька місяців. Вигода: максимальний дохід завдяки унікальній стратегії оцінки акцій та інших активів»;
«Центр Біржових Технологій — безумовний лідер за кількістю ВІП-клієнтів серед всіх українських компаній, які працюють на фінансових ринках».
Також аналітики Комісії виявили багато зовнішньої реклами проекту в м. Києві, роликів на радіо, банерів та реклами на багатьох інформаційних ресурсах у мережі інтернет. Як сказано на сайті проекту, “Центр Біржових Технологій” має розгалуджену мережу філій та представництв у багатьох містах України”.

З відкритих джерел Комісія також встановила, що послуги для забезпечення діяльності домену надаються компанією «OVH Hosting Oy», яка зареєстрована в Фінляндії, та використовує віртуальні приватні хмарні сервери (VPS), які забезпечують анонімність власників доменів.

На офіційний запит Комісії про надання інформації від ЦБТ відповідь так і не надійшла.

ISRAEL INVESTMENTS LTD

Сайт проекту «ISRAEL INVESTMENTS LTD» пропонує громадянам послуги портфельного інвестування та п’ять різних варіантів інвестиційних пакетів за ціною від $ 500 до $ 50 000, які “сформовані з дорогоцінних металів, нафти, цінних паперів, криптовалют та стартапів”. Також на сторінці компанії зазначені такі послуги, як управління інвестиційними портфелями, інвестування у різні види накопичувальних фондів та у біржові індексні облігації, надання інформаційно-аналітичних та брокерських послуг

Далі наводимо цитати з відповідної сторінки компанії «ISRAEL INVESTMENTS LTD», які можуть мати ознаки реклами та надання послуг на фондовому ринку, які здійснюються без відповідного дозволу Комісії:

«Професіонали нашої компанії також можуть створити індивідуальний інвестиційний портфель, з урахуванням Ваших побажань. Він буде доповнений фінансовими інструментами, які допоможуть швидше досягти поставлених цілей. Щоб гроші почали працювати на Вас, покладайтеся на професіоналів!»;
«ІП надає стабільний щомісячний пасивний дохід. Придбати портфель дуже просто: вибираєте пакет, тиснете «інвестувати, заповнюєте просту форму зворотного зв’язку. Все, дуже просто, далі з Вами зв’яжеться наш фахівець. Він надасть повну консультацію і обговорить всі деталі обраного портфеля»;
«Інвестиційний портфель це – різні активи, об’єднані для досягнення певних фінансових цілей. ІП може складатися з золота, нерухомості, цінних паперів, опціонів. Israel Investments пропонує готові інвестиційні пакети, які будуть приносити прибуток незалежно від політичної чи ринкової ситуації. Портфелі доступні для громадян будь-яких країн».
Рекламу «ISRAEL INVESTMENTS LTD» аналітики виявили на багатьох популярних інформаційних ресурсах у мережі інтернет, у соціальних мережах. Відповідно до інформації з сайту, «ISRAEL INVESTMENTS LTD» має представництва в Ізраїлі, Англії, Італії, Швейцарії, та Україні.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, офіційне представництво «ISRAEL INVESTMENTS LTD» в Україні зареєстровано як юридична особа – ПП “ІФЛК “ІЗРАЇЛЬ ІНВЕСТМЕНС” (код за ЄДРПОУ 42620622).

Послуги забезпечення діяльності домену надаються компанією «101domain», яка зареєстрована в США, і також надає своїм клієнтам можливість приховати інформацію про них у загальнодоступних Інтернет джерелах.

На офіційний запит Комісії про надання інформації від проекту відповідь так і не надійшла.

Комісія констатує в обох випадках всі ознаки можливого зловживання на ринку фінансових послуг, що несе загрозу введення в оману громадян та втрати ними значних коштів. НКЦПФР вживає всіх законних заходів щоб мінімізувати потенційно протиправну діяльність та попереджає інвесторів про ризики втрати грошей.

Edwardtop svibanj 07, 2022

zetflix

[url=https://zetfliks.vip/]зетфликс[/url]
нетфликс
зетфликс
зетфликс

[url=https://zetfliks.vip/]зетфликс[/url]
[url=https://zetfliks.vip/]zetflix[/url]
[url=https://zetfliks.vip/]нетфликс[/url]

https://zetfliks.vip/

CharlesTasSe svibanj 06, 2022

Браво !!!! Просто загляденье ! Это сервис заслуживает внимания где все советуют [url=http://inidab.proxylist911.top/ ]лучшие прокси украина для keycollector [/url] Смотрите здесь http://uvozoq.proxylist911.top/
rplkoyevb

BackconnectProxy438 svibanj 05, 2022

XYZ軟體補給站光碟破解大補帖資訊合輯中心 高點 函授

https://soft-ware.xyz/

PedroWrila svibanj 05, 2022

хорошая тара – только картонные коробки. Кто пробовал – тот знает!
Коробочки дозволительно найти в огромном количестве на сайте https://ak-upak.ru/
А Может кто готовился получать здесь – расскажите?

Williamgennick[Ubnyykivtolokujz,2,5] svibanj 04, 2022

Sexy photo galleries, daily updated pics
http://mamaawardslist.allproblog.com/?alexus

indecent proposal porn porn man fuck sheep two girls at once porn teen couples porn tube mythbusters porn for geeks
lorettaqc4 svibanj 03, 2022

СПБ на путан ? Она покажет вам оргазм. Ежели вы направлены получить огромное количество опасный то элитные проститутки индивидуалки токмо для вас. [url=https://publichome-1.org/city/lomonosov]Проститутки Ломоносов[/url]

dakBoown svibanj 01, 2022

Соосёт в Публичном доме. Она покажет вам соски. Буде вы захотели получить колоссальное размер флирта то проститутки автозавод единственно ради совершеннолетних. [url=https://publichome-1.org/city/lomonosov]Проститутки Ломоносов[/url]

dakBoown svibanj 01, 2022

Покажут неустанно и чай бесплатно. Она покажет вам оргазм. Буде вы хотите получить огромное день общения то секс с молодой проституткой только для совершеннолетних. [url=https://publichome-1.org/city/lomonosov]Проститутки Ломоносов[/url]

dakBoown svibanj 01, 2022

Покажут завсегда и вероятно бесплатно. Она покажет вам анал. Если вы желаете получить колоссальное формат голые груди то проститутки 1500 час только ради тебя. [url=https://publichome-1.org/city/lomonosov]Проститутки Ломоносов[/url]

dakBoown svibanj 01, 2022

Проститутки кончает. Она покажет вам мастурбацию. Ежели вы направлены получить массу наличность флирта то проститутки индивидуалки Питер с отзывами чуть воеже вас. [url=https://publichome-1.org/city/lomonosov]Проститутки Ломоносов[/url]

dakBoown svibanj 01, 2022

Соосёт в Публичном доме. Она покажет вам соски. Ежели вы выбрали получить массу доза возбуждения то самые лучшие проститутки Питер единственно ради тебя. [url=https://publichome-1.org/city/lomonosov]Проститутки Ломоносов[/url]

dakBoown travanj 30, 2022

Ostavi komentar